Ez a blog mindenkié, aki szeretne velünk közös projekteken dolgozva beszélgetni, jokat vihogni és esetleg együtt szomorkodni, ha a sors ugy hozza.

2010. április 25., vasárnap

Gyerektakaró

A takaró kész mérete kb 130x90 cm. Ez a nagyság ugy 7-8 éves korig biztos hogy megfelel egy átlagos gyereknek. (a mi Babócánk most 5 és fél éves, még mindig ugy bele tud gubódzani a takarójába mint egy kis selyemhernyó) A mi blokkjainkbó a következö képpen épül fel a takaró: 7 blokk a szélesssége és 11 blokk a hosszusága, tehét össesen 77 blokkot kell varrni. A blokkokat soronként összevarrjuk, majd a kész sorokat is egymáshoz varrjuk.















Ezután én három különbözö szinü és eltérö szélességü csikokkal kereteztem be, de ez nem kötelezö, lehet vele variálni, ahogy Nektek tetszik.
Nálam az elsö keret 6,5 cm széles (varrásráhagyás bele van számolva)
a második keret 4,5 cm széles
a harmadik, külsö keret 6,5 cm széles.
  










Most lehet az aplikáciot rátenni amennyiben szeretnétek. Ha vékony anyagot használtatok a blokkokhoz, akkor tegyetek himzövlies-t az aplikácio helye alá. Lehet kapni kitéphetö vagy vizre eltünö himzövliest, én a kitépöset szeretem, a vizben oldodo gusztustalan nyálkát hagy maga után.....brrrrr
Igy néz ki a bal oldala ha kész az aplikácio, most már csak a felesleges vliest kell kitépni, és kész :-)))
 Este jövök a hátlapozással és szegöpántozással!                                                                                                                   

1 megjegyzés:

Ledorka írta...

Hű, de szép! :)) Én két napja tologatom a blokkokat, de nem tetszik sehogy sem az elrendezés. :S Ez azért furcsa, mert általában, ha ránézek egy anyagra, rögtön látom magam előtt, mit fogok belőle varrni, és hogyan. Most meg.... ahhh... na, azért csak meglesz. :)